8 tips til at skabe det perfekte badeværelse

Uanset om du planlægger en komplet renovering af badeværelset eller blot ønsker at pifte rummet op, er der masser af måder at gøre dit badeværelse både smukt og funktionelt på. Det lyder måske som et ambitiøst mål, men med de rigtige designelementer og inventar er det muligt at skabe det perfekte badeværelse. Der er masser af måder at gøre dit badeværelse både smukt og funktionelt på, lige fra at vælge stilfulde opbevaringsløsninger til at finde det ideelle belysningsmønster. Hvis du leder efter vejledning om, hvordan du kommer i gang med at skabe dit drømmebad, får du her 8 tips, der vil hjælpe dig med at skabe et fantastisk og samtidig praktisk rum. Med disse idéer i baghovedet kan du begynde at designe din perfekte oase!

1. Overvej dit layout

Før du begynder at tænke på at designe dit badeværelse, skal du overveje, hvordan du ønsker det indrettet. Tænk over, hvor du gerne vil placere dit brusebad eller badekar, toilet, håndvask og andet inventar, der skal indgå i rummet. Måske vil du endda tegne en grov skitse af, hvordan dit ideelle layout ser ud. Det vil hjælpe med at sikre, at alt er på sin plads, når det er tid til at installere det. 

2. Vælg armaturer, der passer til din stil

Når du har en idé om dit layout, er det tid til at begynde at tænke på inventar, der passer til din stil og dit budget. Når du vælger elementer som toiletter, badekar, brusere og håndvaske, skal du sørge for, at de passer ind i rummets overordnede udseende og følelse uden at overvælde det. 

3. Installer funktionelle opbevaringsløsninger

Sørg for, at dine opbevaringsløsninger er både funktionelle og stilfulde. Badeværelsesskabe findes i alle former og størrelser og kan bruges til at opbevare ting som håndklæder eller toiletartikler, samtidig med at de tilføjer et strejf af stil til rummet. Dette er især vigtigt, hvis dit badeværelse er til den mindre side, da opbevaringspladsen ofte kan være begrænset i disse rum. På Hjemmeland.dk kan du læse mere om badeværelsesmøbler såsom badeværelsesskabe, så husk at tjekke dem ud for at skabe et perfekt badeværelse.

4. Udnyt naturligt lys, hvis det er muligt

Naturligt lys er med til at få ethvert rum til at se mere indbydende ud, så prøv at finde måder at inkorporere det i dit badeværelsesdesign, hvis det er muligt, ved at installere større vinduer eller ovenlysvinduer over brusere eller badekar for eksempel. Hvis naturligt lys ikke er en mulighed, så vælg kunstig belysning såsom LED downlights, som kan hjælpe med at lysne mørke hjørner i rummet og samtidig skabe en hyggelig atmosfære om natten også! 

5. Hold bordpladerne rene

Rod er en af de største syndere, når det kommer til at få små badeværelser til at føles trange, så prøv at holde bordpladerne fri for unødvendige genstande som makeupbørster eller stearinlys osv., som nemt kan opbevares et andet sted. Dette vil være med til at skabe en mere åben følelse og samtidig gøre det nemmere at gøre rent! 

6. Indarbejd tekstur i designet

Indarbejdelse af tekstur i ethvert design er med til at tilføje dybde og interesse, så du skal ikke vige tilbage for materialer som træ, sten og fliser, når du designer dit perfekte badeværelse! Teksturer giver også kontrast, hvilket kan hjælpe med at bryde ensfarvede farver inden for visse områder af rummet også! 

7. Gå grønt, hvor det er muligt

Der er mange måder, hvorpå du kan træffe grønne valg, når du designer et perfekt badeværelse, herunder at vælge energieffektive apparater såsom toiletter eller brusehoveder med lavt vandgennemstrømning samt at bruge naturlige materialer såsom bambusgulve i stedet for syntetiske materialer! Disse valg hjælper ikke kun med at reducere energiregningerne, men er også mere skånsomme for miljøet! 

8. Hav det sjovt med tilbehør!

Endelig skal du ikke glemme, at tilbehør virkelig kan samle ethvert designskema, så brug dem klogt ved at blande farver, teksturer og mønstre – det vil tilføje personlighed og samtidig holde tingene sammenhængende! Et par velplacerede tæpper her og der kan være nok til at give et kedeligt badeværelse noget tiltrængt liv!  

Konklusion

Selvom renovering af et badeværelse ved første øjekast, kan virke som en skræmmende opgave, skal du ikke være nervøs. Med lidt omhyggelig planlægning og opmærksomhed på detaljerne, behøver det heller ikke at være svært eller dyrt! Ved at følge disse 8 enkle tips burde du ikke have noget problem med at skabe et smukt og samtidig funktionelt rum, som både du selv og dine gæster vil nyde at tilbringe tid i! God fornøjelse!