Redskab til boligindretning for håndværkere samt hobbyister: Båndsaven

Der er intet der kan slå en båndsav til at skære præcise former og kurver. Ikke nok med det, du kan rive små stykker træ og endda lave dine egne laminatstrimler med en båndsav. Der er fritstående eller skabs-, båndsave og bordmonterede modeller, som du kan fastgøre til et arbejdsbord eller et dedikeret stativ. De fritstående modeller er normalt større, mere robuste save, der har flere funktioner. De har også større motorer. Det er de modeller, som professionelle bruger. Du kan dog stadig få professionelle resultater fra en monteret sav.

 

Du skal kigge efter 2 ting med din båndsav: skæredybde og hals. Skæredybden er afstanden mellem skærepladen og de øverste styr på klingen. Dette vil bestemme tykkelsen af ​​det materiale, du kan skære. Der er dog nogle save, som kan have stigrør fastgjort for at gøre det muligt at skære tykkere materialer, så du kan gå fra 6″ til 12″ med brug af et stigrør.

 

Halsen er afstanden fra savklingen til savens bagramme. En båndsav vil have en dybere hals, normalt omkring 18″, mens bænkmodellerne har 12″ til 14″ hals. Dette vil bestemme bredden på lageret, som du kan skære. Når du ser oplysninger, der henviser til en 12″ båndsav, henviser det til halsen.

 

Størrelsen på motor

Størrelsen på motoren har betydning. De fleste båndsave lavet til hjemmehobbyister vil have en motor på op til 1 HK. Dyrere vil have variable hastigheder, men træarbejderen bruger normalt ikke de forskellige hastigheder. De langsommere hastigheder er beregnet til skæring af metal og plast. De kan være nyttige, hvis du planlægger at forme eksotiske træsorter såsom akacie eller bambus. Bare sørg for at tjekke fugtindholdet i disse skove, før du laver fine påføringer, ellers vil de ændre deres størrelse og ødelægge dit arbejde.

 

Skærefladen eller bordet skal være lavet af stållegering, aluminiumslegering eller støbejern. Den skal også kunne justeres op til 45 grader, så du kan lave snit på skrå. Målene på skærefladen skal være omkring 16″ x 16″, med geringsmærker.

 

Hjul

 

Båndsavens savklinge er faktisk et kontinuerligt bånd, som en generatorrem, med tænder på den ene side. Den kører på 2 hjul. Bredden af ​​båndet bestemmer radius af den kurve, du kan skære. Som træarbejder vil du have savklinger fra 1/8″ til 1″ i bredden, idet du skal huske på, at med den bredere klinge kan du ikke skære så bredt på dine kurver. Antallet af tænder pr. tomme vil også have betydning her, med 1/2″, ¾”, og 1″ klinger med omkring 3 tænder pr. tomme, og tyndere klinger med flere tænder.

 

Hjulene, som savbåndet kører på, skal have en børste på sig for at forhindre, at snavs samler sig. Disse ligner børstehårene på en pensel, der holdes i en klemme. Du bliver nødt til at udskifte børsterne en eller to gange i løbet af din båndsavs levetid.

 

Start din karrierer som håndværker

Har håndværk altid været din hobby, og du overvejer det nu som en karrierer?

 

En af de bedste ting du kan gøre i starten er ved at investere i en virksomheds hjemmeside. Selvom du ikke bruger den nu, kan den stadig fortsætte med at skabe værdi for dig, selv år efter du har oprettet den.

 

Når du betaler for annoncer på sociale medier, ser dine potentielle kunder kun dine annoncer, så længe du kører dem. Hvis de ikke kan se det, skal du betale igen for at køre annoncekampagnen.

På den anden side vil en professionel hjemmeside give dig ROI over tid. Selvom det ikke giver dig afkast i det første år, har du mulighed til altid at justere på tingene, indtil du får success.