Sådan finder du det perfekte sengetøj

Når det kommer til at finde det perfekte sengetøj, handler det først og fremmest om at finde det materiale, der passer bedst til netop dig. Der er mange forskellige materialer på markedet, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvad der er det bedste for lige præcis dig. Her får du en guide til nogle af de mest populære materialer, så du kan vælge det, der passer bedst til dine behov.

Økologisk bomuld

Økologisk bomuld er et af de mest populære materialer til sengetøj. Det er blødt, det er åndbart, og det er behageligt for huden. Det er derfor et materiale, der er godt til dig, der har en sensitiv hud. Økologisk bomuld er desuden et miljøvenligt materiale, da det er dyrket uden brug af sprøjtemidler.

Bambus

Bambus er et andet materiale, der er godt til dig med sensitiv hud. Det er ligesom økologisk bomuld blødt og behageligt for huden, og det er samtidigt åndbart. Bambus har desuden en naturlig evne til at afvise bakterier, og det er derfor også et hygiejnisk materiale. Et bambus sengetøj er et allergivenligt valg, da det er hypoallergent. Det betyder, at det er svært for husstøvmiderne at leve i bambus.

Uld

Hvis du gerne vil have et sengetøj, der holder dig varm om vinteren, er uld et godt valg. Det er utroligt termoregulerende og har i øvrigt en god evne til at absorbere fugt. Det er derfor også godt til dig, der sveder meget i løbet af natten. Uld kan dog godt være svært at vaske, da det er et naturmateriale. Dertil er det ikke særlig allergivenligt.

Silke

Skal det være til den luksuriøse side, kan du overveje silke. Det er et af de blødeste og mest luksuriøse materialer, og det er derfor også et materiale, der får dig til at sove som en kongelig. Du skal dog være opmærksom på, at silke kan være meget svært at vedligeholde, da det er et meget skrøbeligt materiale. Du skal desuden opmærksom på, at det ikke kommer i kontakt med skarpe genstande.

Linned

Linned er et materiale der er meget populært i de varme måneder. Det er nemlig meget åndbart og køler din hud ned om natten. Det er et naturmateriale, der kommer fra hørfibre. Ligesom uld, er linned et materiale, der har en god evne til at kunne absorbere fugt. Det er derfor også godt til dig, der sveder meget om natten.