Sådan virker højtryk og skumlanser

I denne artikel kommer vi til at kigge nærmere på hvad højtryksrens er når det kommer til biler, hvorfor det er en god idé, hvordan en skumlanse teknisk virker samt hvilken slags kemi, der kan bruges i skumlansen i forbindelse med bilvask.

Sådan fungerer en højtryksrenser

En højtryksrenser fungerer ved at blande vand og luft under tryk, for efterfølgende at sende det igennem en meget lille dyse, hvorved at trykket forøges væsentligt, i forhold til det tryk, du normalt oplever i vandhanen.

Det er en fordel i forbindelse med bilvask, da det høje tryk kan fjerne rester på lakken, uden at vi skal berøre bilen.

Vandet kan du ikke stå alene, hvorfor vi har behøv for noget kemi og et armatur, der kan omdanne kemien til skum, så det får en virketid på bilen. Det gør vi ved hjælp af en skumlanse.

Læs også: Alt om skumlanser

Sådan virker en skumlanse

Skumlanse består af 2 dele. En beholder hvori du kan blandet det produkt du gerne vil have ud på bilen, og et hoved, der har en række skumfiltre og en dyse, der kan komprimere det, der kommer ud af højtryksrenseren med det du har blandet i beholderen.

Ved at de 2 ting blandet sammen, kommer det ud som en skum på bilen. Skummængden afhænger af hvad for et produkt det er, kvaliteten af skumlansen og trykket fra højtryksrenseren. På selv skumlansen, er der typisk kun én funktion i forhold til at justere tykkelsen af skummet – og det er hvor stor en mængde af produkt, der skal suges op af beholderen, kontra hvor stor en mængde der skal komme direkte fra højtryksrenseren.

I langt de fleste tilfælde er det en fordel at lave dit blandingsforhold i skumlansen og så sørge for at skumlansen søger maksimalt fra flasken/beholderen.

Der er typisk ikke elektronisk styring i skumlansen.

Derfor er det en god ide at vaske bilen med skumlanse

Ved at fjerne skidtet med en skumlanse med i blandet produkt, får du fjernet en stor del af skidtet på bilen uden at røre den. Det giver en mere sikker bilvask, med mindre risiko for at ridse bilen.

Typer af kemi

Typisk vil man bruge det, der hedder en Snow Foam i en skumlanse. Det er oftest et pH neutralt produkt, der er sikkert at vaske med, uanset hvilken type lakforsegling som du har på bilen. I vinter perioden, kan det du være en fordel at skifte til et stærkere alkalisk produkt, der kan fjerne mere snavs. Her skal man blot være opmærksom på at det kan ødelægge den lakforsegling, der er på bilen, medmindre det f.eks. er en keramisk lakforsegling. Slutteligt kan skumlansen også benytte til at lægge en lakforsegling på bilen efter bilvask.