Gør haven efterårsklar

Selvom sommeren er ved at være ovre, og efteråret har afløst lune sommeraftener og tidlige morgengry, er der stadigvæk ting at give sig til i haven. Gør haven efterårsklar på den helt rigtige måde, med smarte tips og tricks som dem man finder på OplevNaturen.dk. Nyhedsmagasinet har altid en masse spændende artikler klar til dig, om en række spændende emner, deriblandt om haveliv. Læs mere om dét herunder.

Når tiden er kommet til at gøre haven efterårsklar, er der et par tips og tricks som kan gøre processen lidt mere overskuelig. Det kan man bl.a. læse om på www.oplevnaturen.dk, som har en række spændende artikler liggende klar til dig om hvordan man ”klæder sin have på” til efteråret. For selvom planterne i haven er stoppet med at vokse ret meget, både dem man gerne vil have og ukrudtet, så er der stadigvæk ting og sager som bør klares. Gør haven efterårsklar på den helt rigtige måde, og få endnu mere glæde af den til næste år, når det igen bliver forår og sommer, og man skal til at grille udenfor, drikke morgenkaffen under åben himmel eller lave snobrød med børnene.

Pas godt på dine havemøbler

Et klassisk eksempel på klargøring af haven til efteråret, er at man får stillet havemøblerne væk, så de ikke bliver ødelagt hen over vinteren. Det siger man jo traditionelt gøres samtidig med at urene stilles tilbage, men det kan nu også gøres før. Selvom mange moderne havemøbler, f.eks. polyrattan havemøbler er særdeles modstandsdygtige over for vintervejr og efterårsvejr, så har de som regel alligevel godt af at komme ind i et skur og stå, hvis man har mulighed for det. Andre typer efterårsklargøring af haven, kunne være at få beskåret de buske, der bedst kan lide at blive studset i efterårsmånederne. Det giver som regel både en flottere busk når den igen vokser i næste sæson, og er generelt en god måde at beskære planterne i haven, og holde lidt styr på dem. En anden god ting at få ordnet i efteråret, er at få renset og smurt sin plæneklipper og / eller andre mekaniske redskaber man bruger i haven. Efter lang og tro tjeneste hen over forår og sommer, vil plæneklipper, hækklipper og lignende som regel have godt af en kærlig hånd.

Find en masse god inspiration til at klargøre din have til efteråret på OplevNaturen.dk, hvor du desuden også kan læse om hobby, jagt, rejser og ferie, camping og meget mere.