Hvad gør man ved en kloak, der lugter?

Der er næsten ikke nogen værre lugt end lugten af kloak. Ofte opstår den lige pludseligt, og den giver dig helt klart lyst til at tage ud af huset. Lugten kan både opstå på badeværelset eller i køkkenet, hvor der typisk er kloakker.

Men faktisk kan lugten blive så gennemgribende, at hele boligen lugter af kloak. Hvis du er plaget af kloaklugt, kan du læse i det nedenstående, hvad problemet kan skyldes.

Hvis du har brug for kompetent kloakservice, kan du med fordel gå ind på dette link: https://kimskloakservice.dk/.

Hvis dine vandlåse er blevet suget tomme

Hvis dine vandlåse er blevet suget tomme, kan der let brede sig en lugt af kloak i hele boligen. Vandlåsene er ofte blevet tomme, fordi de ikke er blevet brugt længe. Det kan også skyldes, at der har været skybrud. Her kan vandlåsene nemlig også blive tømt.

Hvis dine vandlåse er blevet tilstoppet

Hvis din kloak lugter, kan det også skyldes, at vandlåsen i afløbet er blevet tilstoppet. Det kan blandt andet skyldes enten hår, sæberester eller andet snavs. Når disse elementer passerer risten, kan de nemlig komme ned og stoppe afløbet. Derfor bør du også altid anvende en rist over dit afløb, så du minimerer mængden af snavs, der kommer ned i afløbet.

Sådan kan du komme af med kloaklugt i din bolig

Hvis din bolig lugter af kloak, skal du starte med at finde ud af, hvor lugten kommer fra. Nogle gange kan lugten nemlig være så gennemgribende, at det kan være svært at finde ud af, hvor den egentlig kommer fra.

Når du har fundet oprindelsesstedet, kan du starte med at rense vandlåsen. Det fjerner ofte lugten.

Du kan også tænde for vandhanen og trække ud i toilettet. På den måde bliver vandlåsene nemlig fyldt med vand. På den måde kan det ikke være de tomme vandlåse, der skaber en lugt af kloak.

Måske har du brug for kloakservice

Hvis de ovenstående råd ikke hjælper, har du muligvis brug for kloakservice. Her kan en autoriseret kloakmester hjælpe dig med dine kloakproblemer. En kloakmester kan hjælpe dig med forskellige opgaver inden for kloakservice. Det kan blandt andet være en kloakrensning eller udskiftning af husets kloakledninger. På den måde kan du hurtigt blive fri for kloaklugten igen.

Hvis du ikke selv kan lokalisere, hvor lugten af kloak kommer fra, kan det også være en god idé at få en kloakmester ud.