Hvad kan en topmadras gøre for dit helbred?

Med en allergivenlig kapok topmadras er du garanteret et rent og behageligt sovemiljø

Når man skal indrette sit hjem, er æstetikken noget af det, man sætter størst fokus på. Men man må også prioritere komfort, især når det gælder soveværelset. Dårlig søvn kan have en dårlig effekt på mange aspekter af ens liv, fordi det går direkte ud over ens energiniveau.  Derfor er soveværelset et af de vigtigste rum i hjemmet. Det er her, man lader op til dagen, restituerer, vel at mærke hvis man kan få en god nats søvn. Få inspiration her.

Det var først for nyligt, at jeg blev gjort opmærksom på topmadrassens brugbare funktion. Har du en topmadras, undgår du, at din madras bliver slidt. Topmadrassen afbøder/mildner svedens og døde hudcellers effekt på madrassen, som ellers kan slide på den. Men med en topmadras forlænger du madrassens levetid og kan nemt rengøre topmadrassen. Sådan kan du bedre vedligeholde et renere sovemiljø.

Husstøvmidernes eksistens

Allergikere lider især under husstøvmidernes eksistens, som fremkommer af et beskidt og ilde vedligeholdt sovemiljø. Med en topmadras kan du undgå dette og hvis denne madras ovenikøbet er af kapok, så har du endnu større chancer for at gøre dig fri af allergifremkaldende faktorer.

Er man ikke allergiker, er det stadig en god investering fordi man også ligger bedre. Kropsvægten er bedre fordelt, selvfølgelig hvis man investerer i en topmadras, der har det for øje.

Hvad kan sådan en kapok topmadras?

Jeg besluttede mig for at anskaffe mig en kapok topmadras efter at have læst vidundere om dette materiale. Kapok er et bæredygtigt naturfiber, som kommer fra kapoktræet. Kapoktræer har hjemme i regnskoven, men skal ikke fældes for at give afkald på kapokfibrene, så dermed er det også bæredygtigt, idet det ikke kræver mange ressourcer.

Jeg søgte efter en topmadras, der var særligt allergivenligt, svedtransporterende og ventilerende, alle tre egenskaber som kapok fibre har naturligt. Det er fordi fibrene har luftfyldte hulrum, der gør materialet meget let, isolerende og temperaturregulerende. Sveden og fugten fra kroppen kan blive transporteret væk, så du ikke lider under natlige svedeture. Det suger ikke fugt, så bakterier og husstøvmider kan ikke leve i madrassen, hvilket gør det ideelt for allergikere.

Bæredygtighed

Sådan skaber du et bæredygtigt miljø i dit hjem

  • Brug økologiske og allergivenlige materialer og hav altid dette in mente, når du leder efter nye ting til indretning og brug i dit hjem.
  • Brug diffusionsåben maling, når du skal male, så du ikke bruger et produkt, som udsender farlig kemi.
  • Tænk over, at signalværdi er reel værdi. Det nytter noget at sende signalværdier ud i verden for derved at påvirke resten af verden til også at gå¨i den grønne retning. Det kunne være, at man tænkte i det tøj, man gik i, hvad det udsender af signaler. Derudover forstærker det den grønne følelse, at man ikke har et overfyldt hjem, fyldt med ting,men netop viser, at man tænker sig om, når man køber ind til sit hjem.