Lilla Vægmaling

Årets farve i 2022 blev (som altid) kåret af Pantone, og valget faldt på den smukke lilla nuance Very Peri. Denne farve falder under kategorien ”Blurble”, da den er et mix af farven lilla og farven blå. Very Peri beskrives som en dynamisk blå nuance, med levende røde undertoner. Denne farve spotter man ikke i naturen, farven er en ode til den digitale alder 2022.

Mauve er en nuance inden for kategorien lilla farver, og defineres som en bleg, lillaagtig lyserød med grå overtoner. Farven Mauve indeholder mange af de samme egenskaber som almindelig lilla, dog er den ikke ligeså prominent og kraftig. Er du på udkig efter en lilla nuance, men ønsker et mere diskret og neutralt look, er Mauve en farve for dig! Den Rosa-lilla nuance fordrer medfølelse og beroligelse for sensitive væsener. 

Ligesom Lavendel og Lilla har farven Mauve i flere år været associeret med et gammeldags look, men i 2020 parrede pantone farven med deres Classic Blue, som blev kåret til årets farve. Farven fik et vendepunkt sammen med tidens trend for monokrome tone-i-tone harmoni. Mauve er det perfekte mix af delikat og støvet lilla, og mere moderne og romantisk end lyserød. Er du på udkig efter lilla vægmaling? Find det her!

Brun Vægmaling

Det er blevet mere og mere populært at anvende farver i sin indretning, som leder tankerne hen på mad og spiselige ting. Når vi taler om brune farver, kan vi da heller ikke stoppe vores tænder med at løbe i vand – tankerne falder helt naturligt hen på et stykke lækker chokolade. De brune og jordagtige nuancer fås i et væld af forskellige nuancer; fra en blød og varm karamel-brun til en mere hård og mørk chokolade-brun. 

Brune farver i indretningen skaber ro, uanset om du vælger en mørkebrun maling eller en beige. De lyse brune farver, herunder beige maling er utroligt smukke i skandinavisk indretning. De kan anvendes som en neutral base i indretningen, hvor de vil skabe lidt mere liv end en almindelig grå eller hvid vægmaling vil gøre. En neutral brun farve på væggen kan anvendes på samme måde som du vil bruge en grå maling. 

Har du mod på et mere dramatisk look, skal du kigge efter mørkebrun vægmaling. Disse fås i et væld af toner og nuancer; du kan skabe en hyggelig og varm stemning med en mørkebrun maling som er knækket over i en brændt orange; du kan også skabe et royalt og herskabeligt look ved at vælge en brun maling med kolde undertoner, som eksempelvis er knækket over i en lilla tone.

Slutteligt, spiller brun vægmaling uhyre godt sammen med pasteller i alle farver. Kig forbi Gebenna.com og få inspiration til at indrette dit hjem med brun maling.