Minimalistisk glasdesign hitter netop nu

Selvom drikkeglas hovedsageligt har en praktisk funktion, er dette ikke grunden til, at vi elsker glas. Vi elsker glas, fordi vi elsker smukke ting. Og der er noget helt særligt ved at drikke af et glas, som er smukt.

 

Glasdesign før og nu

 

Glas findes i et væld af former. Ofte angiver formen, hvad der skal drikkes af glasset. Men glasdesign er også en afspejling af den tid, vi lever i. Før år 1900 havde mange drikkeglas lettere romantiske former og mange detaljer. I løbet af 1900-tallet begyndte glasdesignerne at eksperimentere med drikkeglassets form, og derfor har mange drikkeglas fra sidste århundrede lettere finurlige former.

I nutiden præges både bolig- og glasdesign er det minimalistiske. Den nordiske stil hitter som aldrig før, og dét ses tydeligt i de glas, der fremstilles i disse dage.

 

De minimalistiske glas

 

Der findes både minimalistiske ølglas, vandglas, vin- og cocktail-glas. Blandt de mest populære minimalistiske glas er sidstnævnte, og hvis du leder efter nogle smukke cocktail-glas, som perfekt vil kunne supplere det elegante middagsbord, er Luigi Bormoli’s Top Glass bestemt noget for dig. Glassene er blandt de mest populære på det danske marked, og glassene findes også i lowball. Ofte findes glassene i pakker med flere, og de er tilmed til at betale.

 

Den minimalistiske borddækning

 

Noget af det bedste ved at købe nye ting er, når vi kan dele dem med andre. Nu, hvor du har fundet dine nye cocktailglas, er du måske allerede begyndt at planlægge dit næste middagsselskab. Og supplerer du glassene med den rette borddækning, kan du få et fint og meget elegant middagsbord ud af det. Læg en hvid dug, find den passende service frem, og dekorer med kviste og tørrede blomster.

 

Derfor elsker vi det minimalistiske

 

Der er mange grunde til, at vi moderne mennesker har en forkærlighed for det minimalistiske. Først og fremmest slipper vi for et hjem eller et middagsbord, der ser proppet ud, når vi indretter minimalistisk. Minimalistiske designs giver følelsen af mere plads, og derfor egner den minimalistiske stil sig særligt godt til mindre hjem. Minimalistiske design er nemme at kombinere, og derfor slipper du let uden om en stilforvirret bolig, når du vælger at indrette dig minimalistisk.

Mangler du inspiration til den minimalistiske boligindretning? Så kan du glæde dig ved, at der er masser af hjælp at hente i de mange guides, der ligger online.